Information med anledning av Corona viruset

Simklubben Elfsborg är mycket medvetna om att nya förhållningsregler för idrottsrörelsen, gällande Corona viruset - Convid 19 är under utredning av Folkhälsomyndigheten. Vi följer de rekommendationer som Riksidrottsförbundet och Svenska Simförbundet ger utifrån rekommendationer från regering och Folkhälsomyndigheten, men även Borås Stad och dess idrottsanläggningar.

Vi har fortsatt inte fått några nya instruktioner om att ställa in verksamhet men vi följer händelseutvecklingen noga och rekommendationerna kan komma att ändras vilket vi då meddelar här via vår hemsida.

Personal och styrelse har dock 2020-03-20 beslutat om att stänga klubblokalen på Borås Simarena from måndagen den 23 mars tillsvidare. Detta med anledning av att skydda personalen så att vi fortsatt kan hålla vår verksamhet igång. Vi är väl medvetna om att klubblokalen har stor betydelse för en del ungdomar som bor en bit utanför Borås Stad och finns behov av lösing så ber vi er mail till jonas@skelfsborg.com så ser vi över er önskan. I övrigt hänvisar vi till verksamhetsansvariga eller vårt kansli via mail kansli@skelfsborg.com eller telefon 033-135900 måndag till torsdag 13.00-15.00

Allmänna råd från folkhälsomyndigheten:

- En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra ansiktet eller ögonen samt undvika nära kontakt med sjuka människor

- Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

- Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

- Stanna hemma om du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Simklubben Elfsborg uppmanar oxå eventuella barn och vuxna som besökt utsatta områden/länder att stanna hemma i två veckor innan man återgår till verksamheten. Använd oxå alltid egen vattenflaska vid träningar, duscha noga med tvål innan inträde till simhallen, undvik handslag eller "highfives" med simmarkamrater och vid misstanke om smitta ring sjukvården 1177 Vårdguiden för bedömning.

Information från Folkhälsomyndigheten HÄR

Information från Riksidrottsförbundet HÄR

Information från Svenska Simförbundet HÄR

Information från Borås Stad HÄR

Föreningen håller sig uppdaterad och återkommer vid förändrade rekommendationer mm

För Simklubben Elfsborg, styrelse och personal, Jonas Söderberg sportchef

 

 

 

 

 

Information med anledning av Corona viruset
Senast ändrad fredag, 20 mars 2020 14:40