SK Elfsborg - Simidrott, Kamratskap, Engagemang - juni 2020

Trevlig Midsommar!

Simklubben Elfsborg önskar alla medlemmar och simmarvänner en riktigt fin midsommar och en härlig sommar sedan.

Kansliet kommer att vara oregelbundet bemannat under vecka 26-31 så vänligen skicka ett mail till verksamhetsanvariga HÄR eller till kansli@skelfsborg.com så återkopplar vi så snart vi kan.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Inbjudan till höstens babysim, minisim, sim- & teknikskolor!

Nu erbjuder vi HÖSTENS kurser i babysim, minisim, sim- & teknikskolor. Vi öppnar anmälan från måndagen den 15/6 och stänger anmälan den 24/8. 

För mer information och anmälan se HÄR!  Vid frågor maila: kansli@skelfsborg.com  eller kontakta oss på telefon: 033-135900

Varmt välkomna till Simklubben Elfsborg!

Katarina Magnusson, sim- & teknikskoleansvarig 

Grattis alla studenter!

Stort grattis till alla er simmare som under veckan tagit studenten, bra jobbat och fortsatt lycka till nu i framtiden.

Simklubben Elfsborg, styresle, personal och ledare

 

Funktionärsutbildning 29-30 augusti, välkomna!

Nu kan vi i Borås och hos SK Elfsborg erbjuda både en Tävlings- och Distriksfunktionärsutbildning in augusti. Tävlingsfunktionärs utbildningen genomförs lördagen den 29/8 och distriksfunktioonärsutbildningen söndagen den 30/8.

Utbildningen är för SK Elfsborgs föräldrar kostnadsfri och anmälan med mer information finner ni våra vår arrangeangssida HÄR

Simklubben Elfsborg behöver nu inför hösten och kommande verksamhets år fylla på med engagerade föräldrar som vill ställa upp och bli funktionär. Det är vår ambition att alla familjer som har barn som tävlingssimmar genomför utbildningen så att vi kan säkra framtida arrangeang och på så sätt erbjuda tävlingar i Borås, ge intäkter till föreningen och sänka våra kostnader för att resa bort på tävlingar. Dessutom är det väldigt roligt att ställa upp, bli en del av vår förening och göra skillnad.

Vi söker oxå nu personer som skulle vilja hjälpa till i vårt sekretariat där vi nu är underbemannade sedan en tid. Här gäller det bl.a. att köra tidtagningen via ett modernt och nytt system som heter Quantum eller driva Wingrodan 2 som oxå är ett nytt system och som hanterar tiderna och resultaten. Välkomna att kontakta jonas@skelfsborg.com så kan ni få gå bredvid lite på kommande tävlingar eller erbjudas en utbildning för dessa funktioner.

Hör av er vid evetuella frågor till jonas@skelfsborg.com eller funktionar@skelfsborg.com

Välkomna! Simklubben Elfsborg, arrangemangskommittén, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Entré till Alideberg för AKTIVA

 

Med anledning av rådande restriktioner för Alidebergsbadet och Covid-19 så gäller vissa begränsingar i antalet besökare som får vara inne på området samtidigt. Detta medför lite problem vid soliga dagar då våra aktiva barn, ungdommar och vuxna i olika grupper och kurser får svårt att komma in vid ordinare entré till badet. I det totala antalet besökare på badet kommer våra planerade grupper för aktuell dag att räknas in.

Vi har därför nu i ledningsgruppen beslutat om att vid soliga dagar och evetuell köbildning vid entrén kommer vi att sätta upp vår beachflagg uppe vid minigolfen och släpper då in våra aktiva den vägen genom grinden. Så om beachflagg är uppsatt där uppe så går ni dit för att komma in och är den inte uppe så kan ni gå de vanliga vägen.

Vi eventuella frågor kontakta jonas@skelfsborg.com

För ledningsruppen Alidebergsbadet, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Uppdaterad information med anledning av Corona viruset

Uppdaterad 2020-06-05

Folkhälsomyndigheten häver från och med 2020-06-14 råden till idrotten om att undvika närkontakt, undvika onödiga resor och att skjuta upp eller ställa in tävlingar som inte riktar sig till barn och ungdom. Detta innebär då att det är klartecken för tävlingar oavsett ålder men fortsatt då med hänsyn till övirga rådande restriktioner. Mer om gällande förändring kan ni ta del av HÄR

Ledningen för Alidebergsbadet har oxå 2020-06-05 beslutat om att entré för aktiva medlemmar som skall ha träning eller simkurs på Alidebergsbadet vid soligt väder och hög belastning släpps in uppe vid minigolfen, grinden där. Detta med anledninga av gällande beslut från Borås Stad om att begränsa antalet besök på badet och då blir det lättare vid köbildning att koma in på annan plats då SK Elfsborgs aktiva aktuell dag är inräknade. Om vår stora gula beachflagg är uppsatt vid minigolfen är insläppet där och om den inte är uppsatt så gäller vanliga entrén.

Uppdaterad 2020-04-12

Simklubben Elfsborg bevakar fortsatt alla förhållningsregler för idrottsrörelsen och utvecklingen gällande Corona viruset - Covid 19. Vi följer de rekommendationer som Riksidrottsförbundet och Svenska Simförbundet ger utifrån rekommendationer från regering och Folkhälsomyndigheten, men även Borås Stad och dess idrottsanläggningar. Från både myndigheterna och förbundens håll uppmanar man föreningslivet att i möjligaste mån men med stor hänsyn och anpassning löpande till förändrade rekommendationer att bedriva verksamhet.

Regeringen har 2020-03-29 beslutat om att grupper på max 50 personer får vistas tillsammans, dock rör detta inte simhallar och beslutet kan ni da del av HÄR från Polismyndighetens hemsida. Nya direktiv har dock kommit från Borås Stad 2020-04-02 om förändrade rutiner vid besök av simhallar avseende avstånd, omklädning, dusch och hygien samt en ritklinje om max 50 besökare i simhallen samtidigt. Vi har nu sedan en tid gjort stora ansträgningar för att hålla nere antalet besök i simhallen men då siffran nu en lägre tid varit för hög har vi i samråd med ledningen från Borås Simarena och Fritids- och folkhälsoförvaltingen fått fatta beslutet 2020-04-17 om att ställa in sim- och teknikskolan vecka 17, 20-26/4. Mer information om detta HÄR

Personal och styrelse har den 2020-03-20 beslutat om att klubblokalen på Borås Simarena from måndagen den 23 mars är stängd tillsvidare. Föreningen vill på detta sätt minska och motverka eventuell smittspridning i vår verksamhet samt lokaler föreningen bedriver verksamhet i. Vi är väl medvetna om att klubblokalen har stor betydelse för en del ungdomar och ledare som bor en bit utanför Borås Stad och finns behov av lösing så ber vi er mail till jonas@skelfsborg.com så ser vi över er önskan. Även tillgången till vårt gym på Borås Simarena kommer from 2020-04-05 att begränsas och träning sker nu endast under vår huvudtränares ledning.

I övrigt hänvisar vi till verksamhetsansvariga eller vårt kansli vid eventeulla frågor via mail kansli@skelfsborg.com eller telefon 033-135900 måndag till torsdag 13.00-15.00

Allmänna råd från folkhälsomyndigheten:

- En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra ansiktet eller ögonen samt undvika nära kontakt med sjuka människor

- Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

- Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

- Stanna hemma om du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Simklubben Elfsborg uppmanar oxå eventuella barn och vuxna som besökt utsatta områden/länder att stanna hemma i två veckor innan man återgår till verksamheten. Använd oxå alltid egen vattenflaska vid träningar, duscha noga med tvål innan inträde till simhallen, undvik handslag eller "highfives" med simmarkamrater, blir du sjuk under träning lämna verksamheten omgående, håll avstånd vid landaktiviteter, kom endast 5 minuter innan utsatt träningstid, föräldrar uppmanas att inte samlas i grupper i café eller på läktaren under aktiviteten för barnen samt endast komma med en målsman och vid misstanke om smitta ring sjukvården 1177 Vårdguiden för bedömning. PDF med sammanställning av de riktlinjer och regler som finns i vår verksamhet kan ni ta del av nedan.

Information från Folkhälsomyndigheten HÄR

Information från Riksidrottsförbundet HÄR

Information från Svenska Simförbundet HÄR

Information från Borås Stad HÄR

För Simklubben Elfsborg, styrelse och personal, Jonas Söderberg sportchef

 

 

 

 

 

Prenumerera på denna RSS-feed