SK Elfsborg - Simidrott, Kamratskap, Engagemang - februari 2021

Borås Tidning förlänger avtal

Vår samarbetspartner Borås Tidning förlänger sitt avtal med Simklubben Elfsborg fram till 2023. Vi är mycket tacksamma och stolta över detta och ser nu fortsatt fram emot att stärka våra varumärken och verksamheter genom olika utvecklingsprojekt i framtiden.

Mer om Borås Tidning kan ni ta del av HÄR och finns det andra företag som vill bli en del av Borås största idrottsföreningen så finner ni uppgifter HÄR via vår sponsorsida eller maila jonas@skelfsborg.com så återkommer vi.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Månadens partner Sparbanken Sjuhärad

Simklubben Elfsborg kommer nu månadsvis att presentera våra partners som på olika sätt stöttar vår idrottsliga verksamhet. Förs ut är vår huvudpartners Sparbanken Sjuhärad som varit vår huvudpartners sedan 2014 och som nu förlängt sitt avtal till 2023 vilket vi är väldigt stolta över. Vi ställde lite frågor till Victor Fridén, chef för Marknad och Kommunikation på Sparbanken Sjuhärad.

Hur länge har företaget funnits och vad är er roll i samhället? 

Sparbanken Sjuhärad har en historia som sträcker sig från 1831, och vi är faktiskt stans nästa äldsta företag. Hela grundidén med en sparbank är att hjälpa människor att nå sina drömmar, bland annat genom att erbjuda bra banktjänster, men också genom att bidra till lokalsamhället och skapa möjligheter. Delar av vår vinst hamnar hos vår huvudägare, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad som varje år delar ut miljonbelopp till föreningar och organisationer som utvecklar Sjuhärad. Så när det går bra för banken går det bra för Sjuhärad. Det är det som gör oss till mer än en bank. 

Varför är ni huvudpartner till SK Elfsborg?

För att idrotten och föreningslivet är otroligt viktig när det handlar om att utveckla Sjuhärad och göra det till en attraktiv och välmående plats. Sk Elfsborg har en stor ungdomsverksamhet, som skapar en meningsfull fritid för massor av barn och unga. Därför är vi stolta huvudpartners sedan många år.

Vilken partnerstrategi har ni och vilket fokus bör man ha i ett partnerskap?

Vi är Sjuhärads största sponsor av idrott, så vår strategi bygger på att hjälpa många och stötta Sjuhärad. Varje partnerskap är unikt men i grund och botten handlar det om att stötta goda krafter som bidrar till positiv utveckling. Särskilt glada är vi också när satsningarna når barn och unga, så att vi investerar i framtiden.

Vilka prioriterade områden anser ni att simidrotten ska prioritera?

Att fortsätta i den riktning som SK Elfsborg gör, alltså att satsa på en bred och inkluderande ungdomsverksamhet där alla får vara med på sina villkor.

Arbetar ni med friskvård?

Absolut! Dels har alla anställda ett friskvårdsbidrag men vi gör också många saker utöver det. Vi stöttar många evenemang kopplade till friskvård där våra medarbetare kan delta, exempelvis Kretsloppet, Vattendagen/Viskan Open Water och Linnémarschen. Vi har också en egen idrottsförening här på banken som hittar på hälsofrämjande aktiviteter för oss som jobbar här där vi bl.a. även deltager i SK Elfsborgs crawlkurser för partners.

Har ni några särskilda mål framöver?

Vi vill alltid utvecklas, men framförallt ska vi fortsätta vara den banken som flest väljer. Vi är lokala, finns nära våra kunder och har en unik roll i samhället där vi bidrar till att göra Sjuhärad till en bättre plats. Det är vi stolta över och vill att fler ska känna till.

Något övrigt att tillägga?

Inte mer än att vi uppskattar vårt långvariga samarbete och att SK Elfsborg gör ett väldigt fint jobb!   

Vi tackar Sparbanken Sjuhärad och Victor Fridén för svaren, ser fram emot tre nya utvecklande år tillsammans och mer om företaget kan ni ta del av HÄR samt våra partnersavtal HÄR

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

  

Ansökan sommarjobb Alidebergsbadet 2021

Hej där! Då var årets ansökan ute och jag hoppas ni är lika taggade som jag på en grym sommar på Alidebergsbadet!

Var INTE rädd för att söka. Utbildning inom både HLR & Livräddning håller vi som arbetsgivare i innan säsongen startar. 

Sista ansökningsdatum: 31 mars

Ansök med bifogad bilaga samt CV.

Lycka till!

//Albin     

Hjälp önskas med Covidvärdar

Då har vi startat upp viss del av vår verksamhet under vecka 4-5 och vi söker fortsatt Covidvärdar för att få allt att fungera på plats med gällande regler och riktlinjer, skapa en säker miljö att vara och visstas i även i fortsättningen.

Vi har haft ett fåtal föräldrar samt delar ur styrelsen under ledning av vår ordförande Carina Askengren som skött de första veckorna men nu behöver vi BLI FLER SOM STÄLLER UPP så det blir hållbart även i fortsättningen.

Att vara Covidvärd handlar om att man i entrén till Borås Simarena finns tillgäglig för att sköta flödet in till omklädning/dusch för våra sim- och teknikskolebarn med föräldrar samt kunna stötta upp vid frågor som avser de regler och riktlinjer som vi måste följa. Visst stöd med lättare städ som att tömma papperskorgar mm sker i den avslutande delen av passet på vår föreningstid 16.00-19.00 då Borås Simarena inte är bemannat med ordinare personal under denna tid. Det finns tydliga beskrivningar om uppgiften på plats samt det finns personal ur föreningen på plats under hela tiden om stöpd önskas.

Vi söker därför nu föräldrar, ledare eller andra medlemmar som kan stötta upp med någon förmiddag eller kväll i veckan tillsvidare enligt nedan. Vi utgår från att du/ni som söker inte är "riskgrupp" och munskydd, handsprit och Covidväst kommer att tillhandahållas på plats. Om ersättning för uppdraget önskas så skriv med detta i er anmälan så löser vi detta.

Måndag-fredag em, 15.30-19.30

Lördag em, 12.30-19.00 (sista 1½ timma städ) (kan bli två pass)

Söndag fm 08.30-12.30 

Söndag em, 13.30-20.00 (sista 1½ timma städ) (kan bli två pass)

Anmälan önskar vi ha in SENAST NU PÅ MÅNDAG 8/2 KLOCKAN 15.00 till jonas@skelfsborg.com för vidare planering och besked om tilldelad dag. Vid anmälan uppge NAMN, MOBILNUMMER och vilken DAG ni kan samt även om ni kan vara reserv, stå på en "jourlista" om behov finnes. Vid eventuella frågor går det bra att höra av sig till mailen ovan.

Nu hoppas vi på fler som vill hjälpa till så vår verksamhet kan fortgå och detta då på ett Covidsäkert sätt, tack på förhand!

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Prenumerera på denna RSS-feed