SK Elfsborg - Simidrott, Kamratskap, Engagemang - april 2021

Ett stort TACK!

Simklubben Elfsborg, styrelse, personal och ledare vill rikta ett stort och varmt TACK till alla våra medlemmar, simmare, föräldrar och övriga för visad hänsyn i samband med vår verksamhet och gällande restriktioner. Vi tycker det mesta har fungerat bra och vi är mycket glada över att vi har kunnat erbjuda viss verksamhet under rådande Covidtider.

Nu tar vi nya tag för en utomhus säsong på Alideberg som startar from vecka 18 så håll er informerade om kurser, anmälningar mm här via vår hemsida. Sedan så hoppas vi på att höstens verksamhet kan planeras i en mer ordinare struktur och vi kan erbjuda fler barn, ungdommar och vuxna simidrott.

Har ni eventuella frågor så är ni välkomna att kontakta verksamhetsansvariga eller skicka ett mail till kansli@skelfsborg.com och vilka restriktioner, öppetider mm som kommer att gälla för Alidebergsbadet så finner ni det HÄR vilket uppdateras löpande.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Lär känna oss antällda - Henryka Sokolowska

Namn: Henryka Sokolowska

Roll: Föreningskonsulent

Hur länge har du arbetat i SK Elfsborg? 22år

Har du något smeknamn? Nä, inget speciellt

Varför blev det just simning? Hasses släktning hittade mig då de behövde någon som kunde simskoleregister och anmälningar.

Vad har du för erfarenheter av simning? Ingenting, kan simma lite bröstsim och ryggsim.

Vad är roligast med arbetet? Hålla ordning och reda på simklubbens ekonomi.

Vad är mest utmanande med arbetet? Bokföringen, mycket har jag lärt mig själv men också gått kurser och fått hjälp av revisorer.

Något roligt minne du vill dela? Var otroligt roligt att hålla i uppstarten med simskolorna.

Ditt bästa tips för framtiden? Att lära sig att vara helt självständig, hade önskat att jag kunde göra slutbokföringen själv till exempel.

Fem snabba

  1. Pasta eller ris
  2. Morgon eller kväll
  3. Film eller serie
  4. Sprint eller distans
  5. Fredagsmys eller lördagsfys

Månadens partner Ellos

Simklubben Elfsborg fortsätter att presentera våra större partners som på olika sätt stöttar vår idrottsliga verksamhet och denna månad presenterar vi vår Guldpartners Ellos AB. Ellos har varit partners till föreningen sedan 2012 och har enskilt sedan dess varit det företag som haft flest deltagare i våra företagskurser i crawl bl.a. Vi ställde nu lite frågor till Rosa Ritzl på Ellos HR avdelning och vi ser nu fram emot ytterligare ett utvecklande år tillsammans.

Hur länge har företaget funnits och vad ser ni som er roll i samhället?

Företaget har funnits sedan 1947. Vi är ledande i Norden och vi vill sprida glädje med ett attraktivt produktsortiment som är enkelt att handla och som ger värde för pengarna.
Vi vill bidra till en positiv samhällsutveckling på de orter där vi bedriver verksamhet, genom att stödja gärningar och initiativ som gör långsiktig skillnad, och detta alltid från en icke-politisk eller icke-religiös ståndpunkt.

Varför har ni valt att bli huvudpartners till Simklubben Elfsborg?

Att stötta lokala klubbar ser vi som en viktig del för Borås när det gäller att främja rörelse, motion och kamratskap, framförallt när det kommer till de unga.
Att känna trygghet på och invid vatten är något som rör alla invånare, att då ha ett så brett utbud av verksamhet och nå så många grupper i samhället som SK Elfsborg gör känns otroligt bra.

Vilken partnersstrategi har ni, vilka fokus bör prioriteras i ett partnerskap?

Vi fokuserar på att stödja välgörenhetsfrågor och sponsorprogram som är relevanta för våra medarbetare, för vår värdekedja och för våra kunder. Vi vill göra ett positiv avtryck i samhällena där vi verkar, och fokusera på bl.a initiativ som stöder barns välbefinnande och utbildning och initiativ där vi kan delta aktivt som sponsorer och där våra anställda är involverade

Vilka prioriterade områden anser ni att simidrotten bör prioritera?

Idag när idrotten tappar mark i skolan känns det speciellt viktigt att nå ut till de unga för att skapa en meningsfull fritid och visa vägen till ett hälsosamt och aktivt liv.

Arbetar ni med friskvård inom företaget, för era anställda och på vilket sätt?

Vi arbetar med flera spår när det kommer till friskvård. Vi ett friskvårdsbidrag som ger tillbaka en del av kostnaden för den anställdas egna friskvårdssatsningar. Vi har ett stort utbud av aktiviteter vår egen idrottsförening, tillsammans med Korpen, arrangerar. Vi har en egen motionslokal dit alla anställda har tillgång och erbjuder även våra anställda crawlkurser hos SK Elfsborg.

Har ni som företag några specifika mål kommande två till tre år?

Något specifikt friskvårdsmål har vi inte men vår idrottsförening har som motto att ”samla så många som möjligt för motion och gemenskap” och det gäller alla år.

Tack till Ellos och Rosa och om ni vill veta mer om Ellos kan ni ta del av det HÄR och finns eventuella frågor är ni välkomna att höra av er.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

Funktionärer och volontärer sökes för Vattendagen

För att ligga väl framme med Vattendagen och Viskan Open Water, en del av Borås 400 år den 21/8 söker vi nu FUNKTIONÄRER och VOLONTÄRER för dess genomförande. Vi vet i dagsläget inte vilka eventuella restriktioner som kommer att gälla i sommar för den aktuella perioden i augusti men vi måste ligga väl framme med allt tills beslut är taget.

Vi önskar därför att många skall notera datumet för Vattendagen och gå in och anmäla sig HÄR för de olika funktioner som finns möjliga så vi har lite koll på alla delar för ett bra genomförande. Hemsidan för Viskan Open Water uppdateras nu löpande med information, inbjudningar och program mm som ni kan ta del av HÄR

Notera att er anmälan naturligtvis är PRELIMINÄR, alltså inte bindadande på något sätt och vi hoppas som sagt på stort intresse för att hjälpa till. 

Vid eventuella frågor är ni välkomna att höra av er till jonas@skelfsborg.com 

Tack på förhand! För Vattendagen, Jonas Söderberg sportchef SK Elfsborg

 

 

 

Partners Vattendagen 2021

Det är fortfarande vår ambition att vi skall kunna genomföra Vattendagen och Viskan Open Water den 21 augusti i någon form, att smittspridningen minskar så att vi kan fortsatt utveckla arrangemanget som blev så uppskattat 2019.

Vi (SK Elfsborg och Korpen Borås) söker därför nu PARTNERS som vill bli en del av arrangemanget, stötta vårt goda syfte med miljö och hälsa där Borås Energi & Miljö är huvudpartners för arrangemanget. Information om möjliga avtal och övrigt kring partnerskapet finner ni HÄR och vid eventuella frågor är ni välkomna att höra av er till jonas@skelfsborg.com 

För Vattendagen, Jonas Söderberg sportchef SK Elfsborg

 

 

Vinnare i stödmedlemslotteriet

Föreningen har nu bland dem som anslutit sig som stödmedlemmar senast 31/3 haft dragning i detta lotteriet och vi gratulerar följande personer:

1-4:e pris (pickétröja), Marie Melin, Petra Sabo, Annika Stenberg och Lars Svantesson

5-7:e pris (restaurangchansen), Malin Dahlqvist, Petronella Jonsson Palm och Catrin Wirfalk

8-10:e pris (presentkort Café Viskan), Linda Skogh, Johan Good och Rebeecka Andreasson

Priserna uthämtas via vårt kansli i slutet av vecka 15 genom att boka detta via mail till jonas@skelfsborg.com 

Vi vill fortfarande bli fler stödmedlemmar då vi har som mål att bli 100 stycken under 2021 och information, förmåner och anslutning finner ni HÄR. Så ni som nu ansluter er innan den 30 april gör vi en extra dragning för med ytterligare 3 fina priser.

Välkomna! Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Lär känna oss anställda - Jan Goltermann

Vi kommer under några veckor framöver presentera oss 8 anställda och ansvariga här i Simklubben Elfsborg så ni får lära känna oss lite bättre!

Andra personen ut har vi ...

 

Namn: Jan Goltermann

Roll: Sum-sim ansvarig

Hur länge har du arbetat i SK Elfsborg? Snart 2 år

Har du något smeknamn? Janne , Sharre, Sean, JanBanan

Varför blev det just simning? Det blev simning för att ribban höjdes.

Vad har du för erfarenheter av simning? Simmade själv i Uppsala fram till SM ålder, tränare i Uppsala och huvudtränare i Sala

Vad är roligast med arbetet? Simmarna gör mitt arbete roligt

Vad är mest utmanande med arbetet? Att försöka möta allas olika mål och idéer och samtidigt behålla helheten och den röda tråden.

Något roligt minne du vill dela? Sum-sim 2018 med Sala och lägret på Playitas 2020 med Elfsborg.

Ditt bästa tips för framtiden? Simma fort!

Fem snabba

  1. Pasta eller ris
  2. Morgon eller kväll
  3. Film eller serie
  4. Sprint eller distans
  5. Fredagsmys eller lördagsfys

Glad Påsk

Simklubben Elfsborg, styrelse, personal och ledare önskar alla medlemmar och simmarvänner en riktig skön och glad påsk!

Från den 1/4 till 11/4 är kansliet oregelbundet bemannat men skicka ett mail vid frågor till kansli@skelfsborg.com så återkommer vi så snart vi kan.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Prenumerera på denna RSS-feed