SK Elfsborg - Simidrott, Kamratskap, Engagemang - juni 2021

Trevlig sommar!

Simklubben Elfsborg, styrelse, personal och ledare önskar alla medlemmar och simmarvänner en trevlig midsommar samt en riktigt fin sommar. Under vecka 26-30 kommer vårt kansli att vara oregelbundet bemannat men skicka ett mail till verksamhetsansvariga eller till kansli@skelfsborg.com så svarar vi så snart vi kan.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Lär känna oss anställda - Jonas Söderberg

Namn: Jonas Söderberg

Roll: Sportchef, ansvar för vuxen, handikapp, integration- och vattenpolo samt arrangemang

Hur länge har du arbetat i SK Elfsborg? Började som ledare 1984, anställdes på 25% som A-gruppstränare 1992 och sedan har jag jobbat 100% sedan 1994 då jag tog över efter Hans Johansson som då skulle läsa till gymnastiklärare.

Har du något smeknamn? De flesta kallar mig för ”Söderberg” eller ”Jones”

Varför blev det just simning? Det var av en ren händelse, kunde inte simma vid 10 års ålder då jag råkade ut för en allvarlig trafikolycka och behövde simma för att träna upp mig igen så sedan blev det många timmar i bassängen och sedan nu då klubben

Vad har du för erfarenheter av simning? Har en lång simkarriär bakom mig och simmade på elitnivå tills jag var 27 år. Har ett Sum-Sim brons 200 rygg i långbana och ett SM brons på 50 rygg i kortbana. Har gått de flesta utbildningar under åren och är steg 3 utbildad elittränare sedan 2003.

Vad är roligast med arbetet? Oj, det finns många saker, älskar att möta alla dessa människor i vår verksamhet, stora som små och att framförallt få vara en del av föreningens fina utveckling under alla dessa år och även att få arrangera tävlingar, SM-veckan som vi kört 2 gånger mm

Vad är mest utmanande med arbetet? Det är nog att det är så oregelbundna tider under en vecka och att hitta balansen i detta så att all fungerar.

Något roligt minne du vill dela? Även här finns det många men det skall nog vara alla roliga tävlingar och läger man varit på under alla dessa år med simmarna, så många roliga och härliga minnen men skall jag välja ett så var det när vi helt oväntat tog vår första medalj i lagkapp i långbana, 4x100 medley i Landskrona 2003, det var stort!

Ditt bästa tips för framtiden? Ha kul, stötta varandra, var engagerad och ge allt i alla lägen då brukar det blir bra i slutändan.

Fem snabba

  1. Pasta eller ris
  2. Morgon eller kväll
  3. Film eller serie
  4. Sprint eller distans
  5. Fredagsmys eller lördagsfys

Månadens partners Assemblin El AB

Simklubben Elfsborg fortsätter att presentera våra större partners som på olika sätt stöttar vår idrottsliga verksamhet och denna månad presenterar vi vår guldpartners Assemblin El AB. Assemblin El AB har varit partners till föreningen sedan 2019 och vi ställde lite frågor till deras Projektadministratör Anna Antonsson och deras ledningsgrupp. 

Hur länge har företaget funnits och vad ser nio som er roll i samhället?

Assemblin är en komplett installations- och servicepartner med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Vår vision är smarta och hållbara installationer för människor, av människor.

Historien om Assemblins verksamhet inom el tar sin början 1931 då NEA startades i Örebro. NEA börsnoterades 1982 och köptes av riskkapitalbolaget Segulah 2006. Vid denna tid var NEA verksamt både som elinstallatör och som grossist inom elprodukter. Företaget var dessutom uppdelat i tretton olika bolag runt om i landet. År 2010 förvärvades NEA av Imtech. År 2015 förvärvade Triton hela Imtech Nordic med de tre verksamhetsområdena VS, el och ventilation. År 2016 bytte Imtech Nordic namn till Assemblin och i koncernen finns fortsatt idag delbolag i Sverige inom VS, el och ventilation.

Lokalt i Borås har vi från början funnits länge och initialt var namnet Borås elektriska affär och som namnet antydde så hade vi även elbutik. Därefter blev det BEA som många förknippar oss med än idag, sedan NEA och nu då Assemblin. Vårt fokus i Borås med omnejd är elteknik med allt från mindre servicearbeten till stora komplexa entreprenader innehållandes all teknik. Vi är väldigt breda med både kompetens inom elteknik, brandlarm, larm, CCTV, fastighetsautomation, m.a.o. kan vi erbjuda kunden en totallösning. Filialen i Borås består idag av drygt 70 duktiga medarbetare.

Varför har ni valt att bli huvudpartners till Simklubben Elfsborg?

Vi tycker det är viktigt att engagera oss i olika föreningar då de har ett viktigt samhällsengagemang. Tyvärr pekar siffrorna idag nedåt för föreningsidrottande barn och ungdomar, vilket vi tycker är tråkigt. Vi stödjer för att få kurvan och trenden att peka uppåt igen och att fler barn och ungdomar skall få möjlighet att utöva aktiviteter av olika slag.

SK Elfsborg är en av Borås största idrottsföreningar och engagerar många barn och ungdomar vilket vi vurmar för. Och vi är glada för att vi kan vara behjälpliga SK Elfsborg så att de kan fortsätta det viktiga arbete de utför.

Vilka prioriterade områden anser ni att simidrotten bör prioritera?

Att öka simkunnigheten både hos barn, ungdomar och äldre.

Arbetar ni med friskvård inom företaget, för era anställda och på vilket sätt?

Ja det gör vi. Vi erbjuder våra anställda ett friskvårdsbidrag som de kan utnyttja. I samband med att vi är guldpartners till SK Elfsborg så kan vi oxå erbjuda våra antsällda crawlkurser i simning både utomhus på Alidebergsbadet och inomhus på Borås Simarena.

Mer om Assemblin hittar ni HÄR och kontakta oss gärna vid frågor om allt rörande el såsom laddboxerbjudanden, solcellsanläggningar, totallösning för er fastighet mm och om det finns intresse för någon form av samverkan eller partnerskap för andra företag kontakta jonas@skelfsborg.com Möjliga avtal, information finns att ta del av HÄR

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Borås Elhandel AB blir bronspartners

Då kan vi nu stolt även presentera Borås Elhandel som ny bronspartners till föreningen 2021 och vi ser fram emot en utvecklande samverkan kommande år. Mer om Borås Elhandel kan ni ta del av HÄR och finns det andra företag som är intresserade av en samverkan så finner ni information på vår partnerssida HÄR

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Tack alla partners till Borås Speedo Meet

Stort tack till alla partners för Borås Speedo Meet nu i helgen den 12-13 juni. Tävlingen blev mycket uppskattad och flöt på fint med flertalet fina resultat från alla simmare. I Bifogad PDF finner ni loggor för företagen men n edan kan ni se namnen på företagen eller personerna.

Grenpartners:

Speedo, huvudpartners

Olka Sportresor, tävlingspartners

Cavini Management AB

Ulf-Göran Privers Minne

Ahnviks

Viskadalens Åkeri AB

Paroy AB

Certego AB

Nomida

Hemm Mäkleri i Borås AB

Backgårdens Lantbruk

Mats Svensson hederledamot SK Elfsborg

Johanna & Viktor är bäst

Borås Simarena

Aplareds Gräv AB

SK Elfsborg

Samarbetspartners:

Syskonen Andersson

Scandic Plaza Borås

Lindströms Bil

Lennarts Idrottspriser

Tack än en gång! Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportschef

 

 

 

 

Borås Speedo Meet, stort TACK!

Stort TACK till alla deltagande föreningar, deltagare, ledare, funktionärer, partners och alla övriga som på olika sätt bidragit till fina tävlingar i helgen. Extra varmt tack till de funktionärer som ställde upp från övriga föreningar, uppskattas. Vi hoppas att ni varit nöjda och fått med er massa fina simingar och kul minnen från tävlingarna och Borås.

Resultat mm finner ni på tävlingarnas hemsida HÄR 

För arrangemangskommittén Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

210 781kr som gåva från Sparbanken Sjuhärad

Sparbanken Sjuhärad, vår huvudpartners gör i år en unik satsning på ungdomsidrotten i Borås och skänker 50% av Borås Stads aktivitetsbidrag 2019 till alla föreningar i Borås Stad, helt fantastiskt!

Detta innnebär att Simklubben Elfsborg erhåller hela 210 781kr från banken, ett stöd som betyder oerhört mycket för oss nu i dessa tider med begräsnad verksamhet en längre tid. Banken säger "vi vet att det är en tuff tid med inställda aktiviteter och minskade intäkter. Dessutom slutar nu allt fler barn och unga att idrotta. Vi vill därför ge er ökade möjligheter att vända den trenden"

Stort tack Sparbanken Sjuhärad för denna fina 400 års present till idrotten i Borås Stad och vi skall förvalta pengarna väl för en forsatt utveckling av föreningen. Mer om bidraget kan ni ta del av på Sparbanken Sjuhärads hemsida HÄR

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Prenumerera på denna RSS-feed