Jonas Söderberg

Jonas Söderberg

email Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Månadens partner CERNERA

Simklubben Elfsborg fortsätter att presentera våra större partners som på olika sätt stöttar vår idrottsliga verksamhet och denna månad presenterar vi vår bronspartners Cernera Fastigheter AB. Cernera har varit partners till föreningen sedan 2018 och vi ställde lite frågor till deras marknadschef Emelie Lindell och deras ledningsgrupp. 

Hur länge har företaget funnits och vad ser ni som er roll i samhället?

Cernera har funnits i fyra decennier och vår ambition är att de bostadsområden och arbetsplatser som vi utvecklar ska ge ett positivt samspel mellan människor och miljö genom t.ex. gemensamma odlingar, cykelpooler eller andra insatser som minskar bilåkandet, genomtänkta gemensamma utrymmen osv. Vi arbetar ofta i nära samarbete med kommuner där vi utvecklar fastigheter med långsiktig nytta för samhället.

Varför har ni valt att bli partners till Simklubben Elfsborg?

Vi vill spela en aktiv roll på de orter där vi finns. Vi engagerar oss också genom sponsring av föreningar, projekt och välgörenhet. Vi vill vara en positiv kraft i lokalsamhället.

Vilken partnersstrategi har ni, vilka fokus bör prioriteras i ett partnerskap?

Vi prioriterar organisationer som:

* Har en tydlig koppling till vår verksamhet
* Har en jämställd styrelse, alternativt arbetar aktiv mot att få det
* Värdesätter allas lika värde
* Tar ansvar för miljön
* Är religöst och politiskt obundna

Vilka prioriterade områden anser ni att simidrotten bör prioritera?

Simkunnighet i alla samhällsgrupper och åldrar.

Arbetar ni med friskvård inom företaget, för era anställda och på vilket sätt?

Vi uppmuntrar rörelse bland våra medarbetare både genom friskvårdsbidrag och genom flertalet gemensamma aktiviteter under året.

Har ni som företag några specifika mål kommande två till tre år?

Under kommande år ska vi växa och tillsammans gå från lokal fastighetsförvaltare till att bli en nationell fastighetsutvecklare. Vår affärsidé är att utveckla ytor för bostäder, kontor och handel i attraktiva lägen på tillväxtorter i Sverige. Vi vill skapa hållbara och välanpassade verksamhets- och bostadsmiljöer där våra kunder trivs och kan utvecklas.

Något övrigt ni vill lyfta fram?

Vi på Cernera jobbar med något av det viktigaste i människors liv – platserna där vi bor och platserna där vi arbetar. Det är här vi spenderar nästan all vår tid. Därför är det vår viktigaste uppgift att utveckla fastigheter där vi ger människor och företag förutsättningarna att nå sin fulla potential. Platser där de kan blomstra.

Mer om Cernera hittar ni HÄR  och om det finns intresse för någon form av samverkan eller partnerskap för andra företag kontakta jonas@skelfsborg.com Möjliga avtal, information finns att ta del av HÄR

 

 

Kampanj 400 meter för vuxensim vecka 43

Borås Stad fyller i år 400 år och i samband med detta har Borås Stad i samverkan med SK Elfsborg tagit fram ett jubileumsmärke för detta, 400 meters märket. Under vecka 43 gör vi en kampanj, utmanar alla vuxensimmare i klubben om att simma 400 meter valfritt simsätt och sedan köpa simmärket. Simmärket kostar 40:- som våra övriga simmärken där överskottet ca 15-20:- går till föreningens vuxenverksamhet. För er som inte kan under vecka 43 så gör vi ett "uppsamlinglopp" under vecka 45.

Tränarna/ledarna för alla våra vuxengrupper kommer under vecka 43 att lägga in en simning på 400 meter och ni kan sedan direkt i anslutningen till träningen köpa simmärket genom att Swisha 40:- till föreningen 1234 275 418, märk betalningen med "400". Finns det sedan andra medlemmar som oxå vill simma 400 meter och köpa jubileumsmärket så går det fint, kontakta bara vårt kansli.

Tack på förhand, lycka till! Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg

 

 

Verksamhet lördag och söndag Borås Simarena

Hej alla medlemmar. Under hösten hyr SK Elfsborg Borås Simarena lördag eftermiddag och hela söndagen för att genomföra verksamhet då simhallen är stängd för allmänheten, även egna medlemmar som inte har verksamhet eller grupp respektive dag. Det innebär tillsvidare att inga medlemmar eller föräldrar som har barn i våra verskamheter tillsvidare tillåts att simma eller träna i simhallen under dessa dagar.

Det är dock vår ambiton inom kort att vi skall kunna erbjuda medlemmar att gå in och simma på tillgängliga tider mot att erlägga medlemsavgift samt en träningsavgift efter att vi klarlagt alla delar samt har en fungerande verksamhet med entrévärd och städ på aktuella dagar.

Så fort vi har ett upplägg att erbjuda så kommer vi att gå ut med detta här via vår hemsida samt då ge er möjligheten att bli medlem och anmäla er till en helggrupp eller liknande.

Vi ber oxå alla medlemmar, simmare, ledare, föräldrar mm att hjälpas åt med att hålla rent och snyggt i simhallen då det är ideella krafter från föreningen som sedan skall städa efter vår verksamhet, TACK!

För SK Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Inbjudan träningsvecka för vuxna Torremolinos 2022

Då har nu de som tidigare år anmält sig till vårt träningsvecka (2021) för vuxna gjort detta, 33 stycken och vi kan nu då erbjuda 7 stycken nya platser på denna fantastiska resa. Inbjudan bifogas i sin helhet i nedan PDF och då platserna nu är begränsade så är det först till kvar som gäller.

Vid eventuella frågor hör av er till jonas@skelfsborg.com 

Välkomna! Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef 

 

Hjälp önskas med Simbadoppet 30/10

Då är det nu snart dags för Simbadoppet Swimcamp Borås och för dess genomförande önskar vi en del hjälpa av er föräldrar så det blir en trivsam helg för deltagande simmare, ledare och publik. Precis som senast så genomför vi arrangemanget i samverkan med Borås Djurpark där vi förlägger en del av dagen med simmarna. Vi önskar hjälp med följande:

Funktionärer: Bemanninsglista kommer att tillsättas och läggas ut HÄR men ni kan redan nu visa intresse för att ställa upp genom att maila till funktionar@skelfsborg.com 

5-kamp Djurparken: I samband med djurparksbesöket så skall lag från klubbarna lösa en rad stationer under besöket. Vi behöver här hjälp av minst 8-10 personer då vi även utöver stationerna skall hjälpa till med lite servering av fika mm. Maila till jonas@skelfsborg.com vid intresse.

Café: Vi komer nu på denna tävling att tillåta publik om än dock lite bergänsad. Vi vill därför utöver att fixa lite fika till funktionärer och ledare sälja lite kaffe, kaka mm under tävlingspassen. Vi hoppas på 2-3 stycken / pass häör som kan ställa upp och vid intresse maila till jonas@skelfsborg.com

Ni som skall/kan hjälpa till i djurparken med 5-kamp mm kommer att bli kallade till ett litet möte/genomgång inför uppgiften. Notera därför prel. onsdag den 20/10 klockan 18.00 för detta, tack!

Vi behöver oxå som vanligt hjälp med att få in lite mjuka långpannekakor, saft, kaffe, frukt, loka (25cl), frukt mm att ha i vårt café under tävlingen. Maila jonas@skelfsborg.com med vad ni kan bidraga med.

Finns eventuella frågor är ni välkomna att höra av er och övrigt om tävlingen, tider mm finner ni HÄR

För arrangemangskommittén, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Entrévärd helger sökes

Simklubben Elfsborg söker nu föräldrar, ledare eller simmmare (över 18 år) som kan tänka sig att vara entrévärd på Borås Simarena under hösten. Det gäller lördagar 1 pass 12.30-17.00 samt söndagar 2 pass 08.30-14.00 samt 14.00-19.30. Detta då Borås Simarena är stängd för allmänheten och endast vi som förening tillåts ha verksamhet.

Uppgifterna i huvudsak är att finnas i entrén, välkomna medlemmar och hjälpa till vid frågor samt tillse att inga andra badande får tillträde till hallen. Enklare städ samt eventuell försäljning av kaffe till våra medlemmar mm kan komma att bli aktuellt.

Ersättning precis som under tiden vi var Covidvärdar utgår och det kan då sedan sättas in på simmarkonton för att användas vid framtida tävlingar och läger.

Bemanningen är tänkt att ske från och med vecka 37 och detta sedan tills verksamheten på söndag gör ett uppehåll framåt jul.

Vid intresse och eventuella frågor kontakta kansli@skelfsborg.com. Uppge namn samt dag och tid ni önskar ställa upp på.

För Simklubben Elfsborg, styrelse och personal, Jonas Söderberg sportchef

 

Föreningsdagar på Intersport

Måndagen den 6/9 till måndagen den 13/9 har Intersport 25% rabatt för alla medlemsföreningar både i butik och på web. Ange endast rabattkod "förening25" eller tag med bifogad PDF till butiken och gäller på ordinariue priser, ej föreningspriser.

Glöm heller inte att ansluta dig till Club Intersport så du stöttar föreninmgen vid dina inköp vilket du gör enklast HÄR

Välkomna! Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Uppstart, allmänna råd SK Elfsborg

Nu börjar föreningen att återuppta aktiviteter/träningar igen och from vecka 36, måndagen den 6 september är samliga verksamheter igång. Från Borås Stads sida gällande simhallar och bad kommer det inte att råda några "siffer" begräninsgar i anläggningarna men fortsatt har vi alla ett ansvar för att undvika trängsel. Vi kommer därför löpande ha en dialog med ansvariga för de simhallar och bad som vi bedriver verksamhet i så att aktiviteterna sker så säkert och tryggt som möjligt. 

Simklubben Elfsborgs tidigare "riktlinjer och regler" med anledning av Covid-19  ersätts nu därför med "allmänna råd" i samband med vår verksamhet, bifogas. Detta för att vi alla fortsatt skall förhindra eventuell smittspridning och gemensamt skapa en säker och trygg verksamhet under hösten. 

I samband med att vår verksamhet nu återupptas så öppnar vi även vår klublokal och kansli igen. Dock ser vi forstsatt gärna att ni som inte behöver vara där eller har ett ärende dit undviker detta och att prio ligger på de aktiva som har långt att åka i samband med skola, träning och hemmet nyttjar lokalen.

Ni kan oxå ta del av den senaste informationen som Riksidrottsförbundet går ut med gällande idrottsverksamhet HÄR  och Borås Stad HÄR. För mer specifik information kring våra större verksamheter som sim- och teknikskolan så finns det HÄR , vuxensim HÄR och för vår tävlingsverksamhet så sker det mailutskick under vecka 35.

Så varmt välkomna nu till höstens verksamhet så ser vi alla gemensamt till att det fungerar bra och vid eventuella frågor kontaka vårt kansli kansli@skelfsborg.com

För Simklubben Elfsborg, styrelse och personal, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Funktionärer sökes till Borås Triathlon och Kretsloppet

Hej på er alla medlemmar och simmarvänner..

Simklubben Elfsborg precis som många andra aktörer och föreningar önskar lite då och då hjälp med funktionärskap, precis som vi nu senast på Vattendagen, tack ni som kunde ställa upp där.

Föreningen samverkar med bl.a. Jonas Colting och hans Triathlon/Swimrun samt Kretsloppet i Borås mm

Nu behöver vi ett gäng på båda dessa arrangemangen, 15-20 stycken minst och söker därför nu medlemmar i klubben som kan tänkas att hjälpa till. Vi brukar stötta upp lite vid simningen, vägvisare, vattenstationer mm så alla kan vara med och bidra samt utmed banan på kretsloppet som flaggvakter.

Borås Triathlon - 10-11/9 med fokus på stöd i första hand lördagen den 11/9 då det är SM i Ironman Distans. 10-15 stycken önskar vi här.

Borås Swimrun - 12/9, om någon även kan och vill på söndagen, 4-5 stycken vore bra.

Kretsloppet i Borås 2/10, här sköter vi trafikdelen efter start vid Teknis och behöver vara 15-20 personer för vår uppgift.

Vid samtliga arrangemang blir ni kallade till ett informations möte och jag är med på samtliga arrangemang för att hålla ihop vårt funktionärskap från föreningen.

Hoppas på att många kan och vill kliva fram, stötta upp och ha en kul dagar tillsammans. Maila mig ert namn och evenemang/dag ni kan ställa upp på så snart som möjligt, dock för 10-12/9 senast ONSDAGEN DEN 1/9 och 2/10 Kretsloppet ONSDAGEN DEN 15/10 till jonas@skelfsborg.com 

Tack på förhand, hör av er vid frågor. Jonas Söderberg, Sportchef SK Elfsborg

 

 

Välkomna på Vattendagen 21/8

Äntligen får vi arrangera tävlingar och events igen och lördagen den 21 augusti är det dags för Vattendagen och Viskan Open Water nere i Stadsparken och kring Viskan. Ett event för miljö, hälsa och motion där vi nu hoppas att ALLA MEDLEMMAR kliver fram, deltager på något av alla våra simlopp ute i Viskan eller ine på Stadsparksbadet, hjälper till som funktionär eller volontär (fattas ca 20 stycken) eller kommer ner under dagen och stöttar arrangemanget.

Allt om Vattendagen och Viskan Open Water finner ni på tävlingarnas hemsida HÄR  både vad avser funktionärer eller anmälan till tävlingarna.

Varmt välkomna! Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Prenumerera på denna RSS-feed