SK Elfsborg - Simidrott, Kamratskap, Engagemang - december 2018

Gott nytt år!

Simklubben Elfsborg, styrelse, personal och ledare önskar alla medlemmar och simmarvänner ett riktigt gott nytt 2019 samt tackar för alla fina insatser som gjort under året.

Kansliet kommer att vara bemannat till och från under helgerna så vid eventuella frågor så sänd ett mail till kansli@skelfsborg.com så besvarar vi det så snart vi kan

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Ivar Wallmark framgångsrik under 2018

Ivar Wallmark är kanske för många ett okänt namn men är en av de mest tävlingsaktiva och mest framgångrika simmarna i SK Elfsborg under 2019. Han har flitigt deltagit vid masters SM samt masters NM i både lång och kort bassäng samt flertalet andra tävlingar med stor framgång och förtjänar att hyllas för sina insatser.

Ivar tävlar i klassen 75-79 år och har under året slagit Nordisk rekord på 100 och 200 rygg både i lång och kort bassäng. Dessutom även Svenska rekord på kort bana över 400 och 800 frisim samt Svensk rekord i lång bassäng på 200 frisim, stort grattis Ivar.

Ivar började som 13-åring träna i Elfsborgs simsektion då han efter vinst i skolmästerskapen på 50 frisim blev "värvad" av tränaren "Kalle Badis" Andersson. Framgångarna blev sedan många och tillsammans med bl.a. Mats Svensson, Ulf-Göran Johansson, Göran "Piia" Magnusson, Jögen Andersson, Göran Kraft och Bernt Höglund blev det 5 SM-silver och 4 SM-brons i lagkapper efter storklubben Neptun. Individuellt simmade Ivar mestadels ryggsim och hade sin bästa placering på SM med en 6:e och 7:e plast på 200 ryggism.

Som 21 åring började Ivar på Tekniska Högskolan i Lund och all simträning upphörde då det inte fanns träningsmöjligheter i närmiljön på den tiden. Simkarriären startade igen som 66-åring då medlemskapet i SK Elfsborg återupptogs och sedan 2009 har mastersimningen som motion och god hälsa varit nyckeln till många skadefria och hälsosamma år.

Ivar bor och tränar i Stockholm på Eriksdalsbadet och får till 4-6 simpass i veckan. För att utveckla sin teknik sneglar han mot de elitaktiva på NEC där bl.a. Adam Paulsson tränar. Att medlemskapet och tävlandet fortsatt för SK Elfsborg beror till stor del på det fina umgänge och vänskap med simmargänget från tonnåren som träffas och har kul tillsammans årligen.

Vi gratulerar Ivar till fina framgångar under året och ser framemot fortsatt fina simningar i framtiden.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

 

 

Anmälan ÖPPEN vuxensim våren 2019

Då har vi öppnat samtliga kurser och grupper för vår vuxensim till våren 2019. För information och anmälningslänkar så finner ni detta via länken HÄR

Finns eventuella frågor är ni välkomna att höra av er till jonas@skelfsborg.com

Välkomna! Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Simklubben Elfsborg önskar god jul!

Simklubben Elfsborg önskar alla medlemmar, simmarvänner, sponsorer och samarbetspartners en riktigt god jul.

Kansliet kommer under vecka 52 vara bemannat till och från så vi ber er skicka ett mail vid eventuella frågor så besvarar vi detta så snart vi kan.

Simklubben Elfsborg, för personal och styrelse, Jonas Söderberg sportchef

 

Funktionärsutbildning, ny chans!

Då kan vi erbjuda ännu en möjlighet till att gå funktionärsutbildning steg 1, lördagen den 12 januari på Borås Simarena klockan 09.00-16.00. Utbildningen är kostnadsfri för SK Elfsborg och utbildare är Lars Paulsson och Ulrika Nilsson

Det är vår ambition enligt policy "Föräldraengagemang" att minst en förälder per familj är funktionärsutbildad med start i Simiaden. Detta för att vi skall kunna säkra bemanning på våra lokala tävlingar men även för att genomföra inbjudningstävlingar och få en intäkt till föreningen. I början av 2019 har vi en rad stora tävlingar, NUSS-äldre 1-3/2 samt Borås Speedo Meet 23-24/2 som kräver mycket bemanning. Vi samverkar även med SK70 som under samma period genomför UGP2 samt Sandaredssimmet.

Vi söker oxå nu personer med IT och teknikkunskap som vill engagera sig i klockan (ARES) samt tidtagningsprogrammet (Wingrodan 2) där det för framtida tävlingar måste förstärkas. Finns intresse för detta så maila omg jonas@skelfsborg.com för vidare information, tack på förhand!

Anmälan till utbildningen samt information om våra arrangemang, bemanningslistor, årsplan mm finner ni HÄR

Välkomna! För arrangemangskommittén Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

TomteplaSKEt och Julfest, stort tack!

Stor tack alla simmare, ledare, funktionärer och publik för väl genomförda tävlingar och en trevlig julfest tillsammans.

Resultat/tider från era lopp finner ni HÄR , bra simmat ALLA

Ett stort grattis till våra klubbmästare Johanna Pettersson och Elliot Olsson samt Årets Ledare - Jan-Erik Selin, Årets Simmare - Adam Paulsson, Årets Poolare - Albin Svenneby, Årest Stjärnskott - Sofia Åstedt, Årets Funktionärer - Niklas Svedberg & Nina Westerlund, Årets Simmarförälder - Erik Strömberg samt ett extra tack till ALLA våra fantastiska ledare och tränare. Lista över vår historik samt årets utmärkelser finner ni i nedan PDF

Bilder från dagen kommer inom kort att finnas på vår FB-sida HÄR Tack till våra fotografer Göran Jansson och Hugo Angwald för fina bilder.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Terminsavgifter våren 2019

Simklubben Elfsborgs styrelse beslutade om vid sitt styrelsemöte 2018-11-20 om oförändrade terminsavgifter för våren 2019

Avgifterna finns i sin helhet HÄR samt information om stödmedlemskap mm

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Rösta på Adam och Melker

Vi har två simmare nominerade för fina priser hos BT. Melker Olsson nominerad som årets BT-junior och Adam Paulson för BT-plaketten så nu ser vi ALLA till att stötta dem genom att rösta.

Ni röstar på Melker via junioren@bt.se och "Nr 7 - Melker Olsson¨" samt på Adam via plaketten@bt.se och "Nr 8 - Adam Paulsson

http://www.bt.se/sport/vem-vinner-bt-junioren-2018-rosta-pa-din-favorit/

http://www.bt.se/sport/vem-vinner-bt-plaketten-2018-rosta-pa-din-favorit/

Tack på förhand! Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Prenumerera på denna RSS-feed