SK Elfsborg - Simidrott, Kamratskap, Engagemang - november 2021

Grymt SM av SKE!

Sim SM i Stockholm blev en rejäl framgångssaga för SK Elfsborg! 6:a totalt i seniorpoäng är klubbens bästa och 12:a på juniorsidan!

Det var många simmare som var otroligt glada att det arrangerades ett mästerskap igen. Sista ordentliga SM gick 2012 så drygt 2 år har vi varit utan ett mästerskap där alla kan köra på samtidigt.

På tjejsidan skrev tjejerna historia genom att simma till sig SKE’s första medalj någonsin på damsidan i lagkapp. Tjejerna Sofia Åstedt, Thilda Häll, Emma Varga och Matilda Stenberg var tjejerna som simmade hem 3:e platsen på både 4x200 frisim och 4x100 frisim, snyggt!

På tjejsidan hade vi dessutom mästerskapets sprintdrottning som på JSM tog hem 50, 100 och 200 m frisim! Sofia Åstedt är det vi talar om och hon utmanade även seniorerna i dessa grenar och tog även medalj i äldre klassen!

Thilda Häll gjorde också ett grymt mästerskap och simmade till sig en fin guldmedalj på 400 fr bland juniorer. På 800 fr och 1500 fr var hon fin 2:a på både SM och JSM!

Övrigt hade vi Emma Varga (triatleten) som dels hjälpte till i lagen med att bärga medaljer på frisimet men satte desutom klubbrekord på både 50 och 100 rygg. Emma simmade även B final på 50 och 100 frisim. Matilda Stenberg satte klubbrekord på både 50 och 100 bröstsim, simmade B-final på 50! Sally Olsson persade igen på 200 br och satte klubbrekord samt fick simma A-final på distansen! Vi hade även Clara Sandberg som gjorde bra lagsträckor samt satte klubbrekord på 50 fjärilsim! Elsa Sjöström gjorde också en blixtinsatts och var bla med i laget som gick in på en fin 8:e plats bland juniorerna

På grabbsidan var Melker kungen på 800 frisim och tog hem distansen. Melker gjorde även bra ifrån sig på 400 frisim, 4:a och 200 ryggsim där han fick ta emot silverpengen!

Anes Cavka gjorde genombrott och bröt viktiga barriärer, under 23 sekunder på 50 frisim. Detta fick han till i B-finalen och på 100 frisim gick han under 51 för fösta gången och drämde till med en 49 snurra, imponerande!

David Reinholdsson gjorde en hel del bra lopp med personliga rekord samt slog klubbens älsta klubbrekod på 100 fjäril (Per Eriksson 1985) genom att simma under 56 sekunder.

Charlie Skoglund Mcmillan gjorde även han ett riktigt bra mästerskap och persade på allt samt fick simma B final på sitt första kortbanemästerskap! Elliot som återhämtar sig från

Inbjudan Barracuda Race 26-28 november

Välkomna med er anmälan! 

Pga uppdatering av hemsidan kan ni inte anmäla er förens torsdag 4/11

Sista anmälningsdag onsdag 10 november

GOOD LUCK 

Prenumerera på denna RSS-feed