Mästerskapsgruppen Junior

SKE erbjuder ungdomar som vill träna simning och/eller tävla i en viss utsträckning möjligheten att ansluta sig till någon av grupperna Tävling 7 eller Tävling 4. Det kan vara så att man som simmare vill utöva någon annan idrott under en period, börjat tävlingssimma något senare än jämnåriga simmare, eller har en senare utvecklingskurva så att man inte uppfyller de krav som ställs för att ingå i SumSim-grupperna.

Träning- I  T7 så är simning ens huvudsport men andra sporter uppmuntras vid sidan av simningen. För simmare i gruppen finns sju pass tillgängliga varje vecka och hur många pass man tränar är beroende av ålder och ambitionsnivå.  Det finns dock ett minimum för att säkerställa att simmaren har en tillräckligt god aerob kapacitet och utveckling för att klara träningarna.

Ålder Pass/v Simpass/v Tävlingar/år
13 4 st 3 st 6+
14 5 st 4 st 7+
15+ 5-6 st 5 st 7+

Förkunskaper - Simmaren ska ha tävlat i eller utanför landets regi. Simmaren rekommenderas att ha genomfört 300 träningstimmar föregående år för att säkerställa en god träningsförmåga. 200 av dessa träningstimmar ska vara simning. Simmaren bör visa god utveckling på de distanser som identifierats som specialdistanser. Simmaren ska ha testat på och visat utveckling på 100 meter fjärilssim, 200 meter ryggsim, frisim och bröstsim, 400 meter frisim och 200 medley. Simmaren ska kunna utföra grundläggande rörlighetsövningar på land samt kunna ta eget ansvar för uppvärmning kring träning och tävling.

Mål- Målen är framförallt satta på individuell nivå mellan tränare och simmare. Att Simmaren identifierar sig som tävlingssimmare och tävlar aktivt i och utanför klubbens regi. Simmaren bör ha en kontinuerlig prestationsförbättring i specialsimsätt och distanser. Slutligen är målet att simmaren behåller intresse för simning och simmar livet ut.

 

Attachments:
Download this file (T7 Tävlingsrutin (2).pdf)T7 Tävlingsrutin[ ]212 kB
Download this file (T7.docx)T7 & T4 Tävlingskalender VT21[ ]19 kB

Gruppbild Tävling 7

Gruppbild kommer.