Ivar Wallmark framgångsrik under 2018

Ivar Wallmark är kanske för många ett okänt namn men är en av de mest tävlingsaktiva och mest framgångrika simmarna i SK Elfsborg under 2019. Han har flitigt deltagit vid masters SM samt masters NM i både lång och kort bassäng samt flertalet andra tävlingar med stor framgång och förtjänar att hyllas för sina insatser.

Ivar tävlar i klassen 75-79 år och har under året slagit Nordisk rekord på 100 och 200 rygg både i lång och kort bassäng. Dessutom även Svenska rekord på kort bana över 400 och 800 frisim samt Svensk rekord i lång bassäng på 200 frisim, stort grattis Ivar.

Ivar började som 13-åring träna i Elfsborgs simsektion då han efter vinst i skolmästerskapen på 50 frisim blev "värvad" av tränaren "Kalle Badis" Andersson. Framgångarna blev sedan många och tillsammans med bl.a. Mats Svensson, Ulf-Göran Johansson, Göran "Piia" Magnusson, Jögen Andersson, Göran Kraft och Bernt Höglund blev det 5 SM-silver och 4 SM-brons i lagkapper efter storklubben Neptun. Individuellt simmade Ivar mestadels ryggsim och hade sin bästa placering på SM med en 6:e och 7:e plast på 200 ryggism.

Som 21 åring började Ivar på Tekniska Högskolan i Lund och all simträning upphörde då det inte fanns träningsmöjligheter i närmiljön på den tiden. Simkarriären startade igen som 66-åring då medlemskapet i SK Elfsborg återupptogs och sedan 2009 har mastersimningen som motion och god hälsa varit nyckeln till många skadefria och hälsosamma år.

Ivar bor och tränar i Stockholm på Eriksdalsbadet och får till 4-6 simpass i veckan. För att utveckla sin teknik sneglar han mot de elitaktiva på NEC där bl.a. Adam Paulsson tränar. Att medlemskapet och tävlandet fortsatt för SK Elfsborg beror till stor del på det fina umgänge och vänskap med simmargänget från tonnåren som träffas och har kul tillsammans årligen.

Vi gratulerar Ivar till fina framgångar under året och ser framemot fortsatt fina simningar i framtiden.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

 

 

Ivar Wallmark framgångsrik under 2018
Senast ändrad fredag, 28 december 2018 09:11