Månadens partner Sparbanken Sjuhärad

Simklubben Elfsborg kommer nu månadsvis att presentera våra partners som på olika sätt stöttar vår idrottsliga verksamhet. Förs ut är vår huvudpartners Sparbanken Sjuhärad som varit vår huvudpartners sedan 2014 och som nu förlängt sitt avtal till 2023 vilket vi är väldigt stolta över. Vi ställde lite frågor till Victor Fridén, chef för Marknad och Kommunikation på Sparbanken Sjuhärad.

Hur länge har företaget funnits och vad är er roll i samhället? 

Sparbanken Sjuhärad har en historia som sträcker sig från 1831, och vi är faktiskt stans nästa äldsta företag. Hela grundidén med en sparbank är att hjälpa människor att nå sina drömmar, bland annat genom att erbjuda bra banktjänster, men också genom att bidra till lokalsamhället och skapa möjligheter. Delar av vår vinst hamnar hos vår huvudägare, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad som varje år delar ut miljonbelopp till föreningar och organisationer som utvecklar Sjuhärad. Så när det går bra för banken går det bra för Sjuhärad. Det är det som gör oss till mer än en bank. 

Varför är ni huvudpartner till SK Elfsborg?

För att idrotten och föreningslivet är otroligt viktig när det handlar om att utveckla Sjuhärad och göra det till en attraktiv och välmående plats. Sk Elfsborg har en stor ungdomsverksamhet, som skapar en meningsfull fritid för massor av barn och unga. Därför är vi stolta huvudpartners sedan många år.

Vilken partnerstrategi har ni och vilket fokus bör man ha i ett partnerskap?

Vi är Sjuhärads största sponsor av idrott, så vår strategi bygger på att hjälpa många och stötta Sjuhärad. Varje partnerskap är unikt men i grund och botten handlar det om att stötta goda krafter som bidrar till positiv utveckling. Särskilt glada är vi också när satsningarna når barn och unga, så att vi investerar i framtiden.

Vilka prioriterade områden anser ni att simidrotten ska prioritera?

Att fortsätta i den riktning som SK Elfsborg gör, alltså att satsa på en bred och inkluderande ungdomsverksamhet där alla får vara med på sina villkor.

Arbetar ni med friskvård?

Absolut! Dels har alla anställda ett friskvårdsbidrag men vi gör också många saker utöver det. Vi stöttar många evenemang kopplade till friskvård där våra medarbetare kan delta, exempelvis Kretsloppet, Vattendagen/Viskan Open Water och Linnémarschen. Vi har också en egen idrottsförening här på banken som hittar på hälsofrämjande aktiviteter för oss som jobbar här där vi bl.a. även deltager i SK Elfsborgs crawlkurser för partners.

Har ni några särskilda mål framöver?

Vi vill alltid utvecklas, men framförallt ska vi fortsätta vara den banken som flest väljer. Vi är lokala, finns nära våra kunder och har en unik roll i samhället där vi bidrar till att göra Sjuhärad till en bättre plats. Det är vi stolta över och vill att fler ska känna till.

Något övrigt att tillägga?

Inte mer än att vi uppskattar vårt långvariga samarbete och att SK Elfsborg gör ett väldigt fint jobb!   

Vi tackar Sparbanken Sjuhärad och Victor Fridén för svaren, ser fram emot tre nya utvecklande år tillsammans och mer om företaget kan ni ta del av HÄR samt våra partnersavtal HÄR

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

  

Månadens partner Sparbanken Sjuhärad
Senast ändrad onsdag, 24 februari 2021 15:46