Månadens partner Bostäder i Borås

Simklubben Elfsborg fortsätter nu att presentera våra partners som på olika sätt stöttar vår idrottsliga verksamhet och denna månad presenterar vi vår Guldpartners Bostäder i Borås. Bostäder i Borås har varit partners till föreningen sedan 2015 där vi bl.a. gemensamt med Borås Stad genomför våra uppskattade simskolor för kvinnor i Fristad. Vi ställde nu lite frågor till Sophia Jonsson kommunikationschef på Bostäder i Borås och vi ser nu fram emot ytterligare tre utvecklande år tillsammans.

Hur länge har företaget funnits och vad ser ni som er roll i samhället?

Bostäder i Borås erbjuder ett rikt och varierat utbud av bostäder i attraktiva områden. Det har vi gjort sedan 1923. Målet har varit att bygga och förvalta det bästa boendet för alla som vill bo i Borås.

Varför har ni valt att bli guldpartners till Simklubben Elfsborg?

För oss är det otroligt viktigt att våra samverkanspartners delar vår värdegrund och arbetar inkluderande. Vi tycker att det är viktigt att ha en bra och fungerande juniorverksamhet där alla får möjlighet att utvecklas och växa både som idrottsutövare och som människa.

Vilken partnersstrategi har ni, vilka fokus bör prioriteras i ett partnerskap?

För att bli partner till Bostäder i Borås behöver man uppfylla tre olika parametrar. 1) Det ska vara bra för våra hyresgäster. 2) Det ska utveckla Bostäder i Borås. 3) Det ska gynna staden. Vårt hjärta och fokus ligger alltid på att få människor att känna sig som en del av samhället och att kunna erbjuda en meningsfull fritidssysselsättning.

Vilka prioriterade områden anser ni att simidrotten bör fokusera på?

Att se till att alla kan känna sig trygga när man är i och i närheten av vatten. Satsa på att integrationsprojekt liknade ”Hela Borås simmar”.

Arbetar ni med friskvård inom företaget, för era anställda och på vilket sätt?

Ja vi erbjuder alla anställda ett friskvårdsbidrag upp till 2 000 kr. Vi har ett eget litet gym som är tillgängligt för alla anställda, vi har kört onsdagsträning i from av crossfit, testat yoga och cirkelträning. Sedan finns det möjlighet att annonsera ut olika aktiviteter på vårt intranät, ett exempel är ett gäng kollegor som cyklar mountainbike ihop.

Har ni som företag några specifika mål kommande två till tre år?

Nej inte några specifika mål men ambitionen är att vi ska ännu tydligare arbeta med friskvårdsfrågan inom bolaget.

Tack till Bostäder i Borås och Sophia och om ni vill veta mer om Bostäder i Borås kan ni ta del av det HÄR och finns eventuella frågor är ni välkomna att höra av er.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Månadens partner Bostäder i Borås