Jonas Söderberg

Jonas Söderberg

email Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Grensponsor Borås Speedo Meet 12-13/6

Det är fortfarande vår ambition att vi i någon form skall kunna genomföra vår framflyttade tävling från februari Borås Speedo Meet ute på Alidebergsbadet den 12-13 juni som en del i Borås 400 år.

Tävlingen har tidgare år hållit mycket hög klass och en av de mycket uppskattade sakerna med tävlingen är våra priser från våra GRENSPONSORER. Vi söker därför nu nya sponsorer för årets tävling och HÄR finner ni information om tävlingen samt en PDF med allt vad rör grensponsorskapet. 

Vi hoppas att många medlemmar, företag och andra som kan tänkas köpa en gren stöttar upp och hör av sig till jonas@skelfsborg.com senast ONSDAGEN DEN 2 JUNI.

Naturligtvis så utgår betalning om vi mot förmodan inte skulle kunna genomföra tävlingen så det är 100% säkeert att skirva upp sig på en gren.

Tack på förhand! Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Glad Påsk

Simklubben Elfsborg, styrelse, personal och ledare önskar alla medlemmar och simmarvänner en riktig skön och glad påsk!

Från den 1/4 till 11/4 är kansliet oregelbundet bemannat men skicka ett mail vid frågor till kansli@skelfsborg.com så återkommer vi så snart vi kan.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Företag i 2021-klubben

Då har vi nu klart med alla företag i vårt företagsnätverk 2021-klubben för kommande år och stort TACK till alla er företag som väljer att stötta föreningen. Det är vår förhoppning att alla föreningens medlemmar väljer dessa företag i första hand, pratar väl om dem då det ger mervärde för oss som förening. 

Företagen 2021 samt information om nätverket finner ni HÄR men det finns fortfarande plats för fler att bli en del av oss och mer information om våra möjliga partnersavtal finner ni det HÄR och hör av er vid eventuella frågor jonas@skelfsborg.com 

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

 

 

Ny styrelse 2021-2022

Simklubben Elfsborg genomförde igår sitt 49:e årsmöte och denna gång digitalt för första gången. Mötets sändningar utgick från Textile Fashion Center där Christian Lundell, Carina Askengren och Mats Svensson höll i agendan.

Styrelsens ordförande Carina Askengren öppnade mötet och hälsade de 20 deltagarna vällkomna samt fastställde röstlängden för mötet. Till mötesordförande valdes vår hedersledamot Mats Svensson, Carina Askengren som sekreterare samt  Olof Berge Kleber och Ulrika Nilssson utsågs till protokolljusterare samt rösträknare.

Mötets första del avhandlade strategisk plan, verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, minnesfonder, förvaltningsberättelser samt revisionsberättelser och styrelsen för 2020-2021 fick ansvarsfirhet för tiden den avsåg. Föreningen kan konstatera att vår förening trotts stor påverkan av Covid-19 har fungerat mycket bra och vi landade även ekonomiskt på ett plus och inte minst så fick vi utmärkelsen "årets förening 2020" i Västsvenska Simförbundet 2020!

Mötets andra del var val till kommande styrelse för 2021-2022 där Jan-Erik Selin, ordförande för Valberedningen presenterade sina förslag till nya ledamöter/suppleanter som årsmötet klubbade igenom utan tillägg eller anmärkning.

Stort tack för fina föreningsisatser till de avgående från styrelsen Christian Lundell, Melker Selin, Stefan Nageus, Veronica Vedo och Linus Johannesson. Tack även till Anna Paulsson och Jan-Erik Selin som även de avgår från vår Valberedning.

Carina Askengren omvaldes som ledamot på två år samt ordförande på ett år. Övriga ledamöter med ett år kvar Olof Berge Kleber, Lars Häll och Ulrika Nilsson. Omval på två år för Kenneth Lilja och Michael Malmström. Till nya ledamöter på två år i den nya styreslen valdes Lars Paulsson, Maria Nordin samt Magnus Sundgren och nyval av suppleanter på ett år valdes Alexandra Leonkrone samt Therese Engstrand. I Valberedningen sitter Anna Karlson kvar ett år och går nu in som ordförande samt nyval på två år för Erik Strömberg och Hanna Fjeld. Revisorer blir Per Anders Karlsson och Peter Karlsson samt revisorssuppleanter Christer Johanssson och Pernilla Jigbring. SK Elfsborgs minnesfond kommer forsatt bestå av Carina Askengren ordförande, Bo Toresäter, Christer Johannson, Jonas Söderberg och Hans Johansson.

Efter alla valen uppmärksammades Kenneth Lilja för sina fina insatser i föreningen med en hedersnål i brons samt Mats och Carina summerade sina tankar om föreningen och det kommande verksamhetsåret. Mats avslutade mötet och styreslen hade sedan ett konstituerande möte för att fördela roller och ansvar för den kommande perioden.

Verksamhetsplan 2021 finner ni HÄR, Strategisk Plan 2018-2025 finner ni HÄR, verksamhetsberättelse 2020 finner ni HÄR och önskar ni ta del av de ekonomiska handlingarna skicka ett mail till jonas@skelfsborg.com 

Tack alla för ett väl genomfört årsmötet och tack alla som på olika sätt är med och stöttar, utvecklar vår förening så ser vi nu fram emot 2021 och 2022 då föreningen bl.a. fyller 50 år.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Årets förening 2020 Västsvenska Simförbundet

Vid Västsvenska Simförbundets digitala årsmöte den 22/3 erhöll Simklubben Elfsborg priset som "Årets förening 2020" inom Västsvenska Simförbundet. Detta är nu 4:e årets i rad som vi erhåller detta fina pris och på en 2:a plats kom Uddevalla Sim samt Skövde SS på en 3:e plats.

Stort grattis till oss ALLA, simmare, tränare, personal, styrelse, verksamhetsledare, partners och alla övriga som på olika sätt gjort detta möjligt, tack och bra jobbat!

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Clubdagar på Intersport, 25%

Nu den 24-29/3 är det clubdagar på Intersport och ni kan göra bra inköp inför vår och sommaren med hela 25% rabatt. Mer om erbjudandet i nedan PDF

Glöm inte att ansluta er till Club Intersport HÄR så föreningen erhåller bonus på dina inköp under året. Vår klubbprofil i övrigt finner ni via vår webshop HÄR och samtliga produkter finns att prova i butiken.

Välkomna! Simklubben Elfsborg, Jonas Södderberg sportchef

 

Månadens partner Bostäder i Borås

Simklubben Elfsborg fortsätter nu att presentera våra partners som på olika sätt stöttar vår idrottsliga verksamhet och denna månad presenterar vi vår Guldpartners Bostäder i Borås. Bostäder i Borås har varit partners till föreningen sedan 2015 där vi bl.a. gemensamt med Borås Stad genomför våra uppskattade simskolor för kvinnor i Fristad. Vi ställde nu lite frågor till Sophia Jonsson kommunikationschef på Bostäder i Borås och vi ser nu fram emot ytterligare tre utvecklande år tillsammans.

Hur länge har företaget funnits och vad ser ni som er roll i samhället?

Bostäder i Borås erbjuder ett rikt och varierat utbud av bostäder i attraktiva områden. Det har vi gjort sedan 1923. Målet har varit att bygga och förvalta det bästa boendet för alla som vill bo i Borås.

Varför har ni valt att bli guldpartners till Simklubben Elfsborg?

För oss är det otroligt viktigt att våra samverkanspartners delar vår värdegrund och arbetar inkluderande. Vi tycker att det är viktigt att ha en bra och fungerande juniorverksamhet där alla får möjlighet att utvecklas och växa både som idrottsutövare och som människa.

Vilken partnersstrategi har ni, vilka fokus bör prioriteras i ett partnerskap?

För att bli partner till Bostäder i Borås behöver man uppfylla tre olika parametrar. 1) Det ska vara bra för våra hyresgäster. 2) Det ska utveckla Bostäder i Borås. 3) Det ska gynna staden. Vårt hjärta och fokus ligger alltid på att få människor att känna sig som en del av samhället och att kunna erbjuda en meningsfull fritidssysselsättning.

Vilka prioriterade områden anser ni att simidrotten bör fokusera på?

Att se till att alla kan känna sig trygga när man är i och i närheten av vatten. Satsa på att integrationsprojekt liknade ”Hela Borås simmar”.

Arbetar ni med friskvård inom företaget, för era anställda och på vilket sätt?

Ja vi erbjuder alla anställda ett friskvårdsbidrag upp till 2 000 kr. Vi har ett eget litet gym som är tillgängligt för alla anställda, vi har kört onsdagsträning i from av crossfit, testat yoga och cirkelträning. Sedan finns det möjlighet att annonsera ut olika aktiviteter på vårt intranät, ett exempel är ett gäng kollegor som cyklar mountainbike ihop.

Har ni som företag några specifika mål kommande två till tre år?

Nej inte några specifika mål men ambitionen är att vi ska ännu tydligare arbeta med friskvårdsfrågan inom bolaget.

Tack till Bostäder i Borås och Sophia och om ni vill veta mer om Bostäder i Borås kan ni ta del av det HÄR och finns eventuella frågor är ni välkomna att höra av er.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Jubileumsmärket

I samband med att Borås 2021 firar 400 år så har vi tagit fram ett jubileumsmärke för detta där man skall simma 400 meter i ett sträck. Märket finns att köpa i Borås Stads samtliga simhallar men även hos oss i Simklubben Elfsborg och kostar endast 25:-.

Vi hoppas nu därför på att smittspridningen skall minska inom kort så att alla sedan har tillgång till att simma framöver och då ta detta simmmärke.

Märket kommer att säljas även i samband med våra jubielumsarrangemang Borås Speedo Meet 12-13 juni samt under Vattendagen / Viskan Open Water den 21/8 och under sommaren på Alidebergsbadet.

Mer om Borås Stad 400 år finner ni HÄR

Tack på förhand, välkomna! Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

 

Ansök om utmärkelse

I samband med vårt årsmöte (25/3) har vi traditionsenligt utdelning av föreningens hedermärken för 5, 10 och 20 år. Det är en svår uppgift för oss att ha koll på inträdet till dessa vid 5 år därför ber vi alla er som nu verkat i föreningen (se kriterier i ansökan) under minst 5 år sammanhängande att skicka in en ansökan. De som tidigare erhållit hedermärke från 5 år och uppåt har vi sedan koll på.

All information finner ni HÄR och välkommen med din ansökan samt anmälan till årsmötet.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Borås Tidning förlänger avtal

Vår samarbetspartner Borås Tidning förlänger sitt avtal med Simklubben Elfsborg fram till 2023. Vi är mycket tacksamma och stolta över detta och ser nu fortsatt fram emot att stärka våra varumärken och verksamheter genom olika utvecklingsprojekt i framtiden.

Mer om Borås Tidning kan ni ta del av HÄR och finns det andra företag som vill bli en del av Borås största idrottsföreningen så finner ni uppgifter HÄR via vår sponsorsida eller maila jonas@skelfsborg.com så återkommer vi.

Simklubben Elfsborg, Jonas Söderberg sportchef

 

Prenumerera på denna RSS-feed